2017. június 22., csütörtök

Szélsőbal


- Vannak, akik azt állítják, te itt valamiféle kommunizmust akarsz megvalósítani.
- Akik ilyet állítanak, icipicit többet értenek ebből, mint az átlag.
- Tehát nem tagadod a kommunista vádat?
- Tudod kik jutottak hozzá a legközelebb? A svédek.
- Akkor mit akarsz?
- Képzelj el egy olyan Amerikát, ahol mindenkinek van és senki sincs nyomorban. Egyszerűen nem érzik szükségét annak, hogy különbek akarjanak lenni a másiknál.
- Ez Amerikában elképzelhetetlen lenne, mert Amerika lételeme az állandó verseny.
- Én nem a versenyről beszéltem.
- Tehát ha jól értem egy idealisztikus kommunista világrendet képzeltél el?
- Ez ennél kicsit komplikáltabb. A kommunizmuson itt mindenki valami olyasmit ért, hogy vörös zászlók alatt masírozó, munkásmozgalmi dalokat éneklő emberek, akik szigoró elnyomásban élnek. Biztosítatlak, hogy ennek a közelében sem járok.
- Minek jársz a közelében?
- A Vízöntő korszaknak. Olvass el egy horoszkópot, de legyen nálad egy kiemelőfilc, hogy jól lásd a kommunizmus árulkodó jeleit. Ne zavarjanak a többiek, amikben olyasmik vannak, mint szabadság, függetlenség, csak és kizárólag a neked szóló részeket vedd figyelembe és akkor igazolva látod majd a félelmeid.
- Akkor kommunista vagy vagy sem?
- Amikor ezt kérdezed a Szivárványtól, akkor csak a vöröset akarod látni?
- Te éltél kommunista korban.
- Annyira ők se voltak hülyék, hogy ezt kommunizmusnak nevezzék. Szocializmusnak nevezték, aminek egyszer ott lesz a végén a kommunizmus. De aztán lett helyette kapitalizmus, ami csak kívülről szép, belülről egészen más, pláne ha elveszti emberarcát, amire addig rá volt kényszerülve. Ezért mondtam, hogy a kapitalizmus és a demokrácia összeegyeztethetetlen fogalmak és ez kezd jól látszani, amikor az amerikai multik üzleti érdeke szembe találkozik a nemzetállamokkal.
- Milyen személyes tapasztalataid vannak a kommunizmusról?
- Amit Svédországban láttam, az működött. Persze megvannak ennek az árnyoldalai. Ami az, hogy egy ilyen világ elveszti az érdekességét és megnő az igény a kalandra. Ez spirituális értelemben szívóhatást fejt ki, amire sok bevándorló tudta helyezni az érdekeit. Ha rájönnek, hogy a saját vágyaik kreatív értelmezése a náluk dekkoló fekatömeg ottlétének sugara, ki is tudják tenni őket gond nélkül.
- Várj, ez egy kicsit inkább szélsőjobbos duma volt, mint szélsőbalos.
- Nem sok közöttük a különbség. Ám egymást utálják a legjobban egy apró különbség miatt. Az egyik nacionalista, a másik internacionalista. Így másik mezben játszanak.
- Tehát nincs személyes tapasztalatod?
- De van. Láttam ezt a kísérletet, ami megint ott bukott el, ahol a többi. A rossz személyzeti politikán, azaz arra alkalmatlan emberek tettek rá kísérletet. Sajnos az ilyesmikre meg kell érni, nem lehet csak úgy kijelenteni. Konklúzió, hogy csak fejlett emberekkel mködik minden ilyen dolog.
- Mi volt az a környezet, ami a legjobb megfigyelési szöget jelentette a kérdés gyakorlati értelmezéséhez?
- Dolgoztam egyszer 1 évet ENSZ megfigyelőként és ott találkoztam az igazi kommunizmussal.
- Hol?
- Az ENSZ-ben. Mindenki egyenlő volt, a főnök is ugyanannyit keresett, mint a legeldugottabb helyen punnyadó megfigyelő. Nem volt vita, csak barátok vettek körbe és mosolygós volt a mindennapi élet. Ha azt mondom, ezzel simán meg lehetne barátkozni, akkor most kommunista vagyok?
- Sok függ attól, mi a véleményed az ellenvéleményről.
- Miután kiirtottuk innen a primitív embert, akik maradnak, azok ellenvéleménye csakis alkotó-építő lehet. Örülni fogok neki.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése