2017. június 19., hétfő

Tudás és ismeret plusz


Azoknak, akik a tudás világosságát keresik.






Ebben a könyvben nincs egy felesleges mondat sem. Nagyon hasznos azoknak, akik inkább a modern életfelfogás tükrében keresik a világosságot. Ha ezt a könyvet évek múlva előveszed és újra elolvasod, biztosan egy másik könyvet fogsz olvasni és ha újra így teszel, nagy a valószínűsége, hogy ismét ilyen élmény ér téged.



Egy meglehetős figyelemkoncentrációt igénylő pár oldalas mű. Megértése erősen függ az olvasó hasonló (vagy ezt elfogadó) világnézetétől, azaz inkább szakmai közönség számára ajánlott, mivel a nem szakmai közönség alig ért-fogad el ebből valamit.



Ez egy boszorkánytankönyv olyan boszorkányoknak, akik hajlamosak arra, hogy saját úton járjanak. Szerzője a wicca vallás spirituális ösvényén járva tárja fel a varázslás fortélyait és technikáit. Egy ilyen technika megtanulása hasonló ahhoz, mintha egy kung-fu stílust tanulnál és nincs megtiltva, hogy más stílusok felé is érdeklődj.



A tudás megszerzésének yaki módja. Egy antropológus hallgató az amerikai délnyugaton az indián gyógynövényekről készült tanulmányt készíteni, de egészen más lett belőle. Véleményem szerint ez a mű olyan meghatározó az ezoterukis nirodalomban, amihez kevés fogható van abban az értelemben, milyen hatást képes kiváltani napjaink olvasójában.



Ez a könyv nem a hobbysámánoknak való. Darabokra tépjük a Földet, mérgeket bocsátunk ki - és ez az egész bolygót érinti. A pszichedelikus anyagoknak óriási szerepük lesz abban, hogy az ember megértse mi is történik valójában. A könyv egy rendkívül aprólékos, összeszedett mű, mely méltán nevezhető ennek a tematikus tudás lexikonjának is.



Az ember szórakozva tanul a legjobban. Az itteni tudás azonban csak ráérzéssel megszerezhető. Érdemes azok számára, akik a holotechnológiát nem a száraz tudományos oldaláról ismernék meg, hanem a használhatóság oldaláról, amit viszont csak a képzelet képes megmutatni mindenkinek. Ehhez a képzelethez ad alapokat a cyber sci-fi műfaj alapítója.






Ha az egyik agyféltekének szeretnék valamit elmondani úgy, hogy a másik agyféltekét is érdekelje valamelyest, ebből a könyvből sok minden kiderül a Föld ősi múltjából. Rendkívül olvasmányosan ölel át olyan témákat, melyekből - a tudásszerzésen túl - fontos ismeretanyagok birtokába is juthatunk. A második rész már komolyabban foglalkozik a beavatásokkal, akit érdekel, itt találja.



Fura dolog az agy másik agyféltekéjén olyan történelemkönyvet olvasni, mely 6000 évre nyúlik vissza. Sokan sokféleképp vélekednek róla, ám akik el is olvassák/bele is olvasnak, azok utána teljesen másképp fognak ránézni erre a világra. Attól függetlenül, hogy az anyag az úz népre koncentrál, betekintést nyerhetünk abba, milyen volt a világ ezerévekkel ezelőtt.



Ez a könyv az emberiség eredetével foglalkozik és tudomásom szerint soha nem jelent meg könyv formában, szerzője az internetre írta. A témába csöppenő ember számára döbbenetes dolgok keverednek benne a mai világgal, érdekes összefüggésekre világít rá és nagyon sokat megérthetünk belőle a fajunkat mozgató háttérrédekekről. Akkor is érdemes elolvasni, ha nem osztjuk azt az álláspontot, hogy ezen a bolygón semmi sem őshonos.



Egy könyv a világ működéséről és az ember életéről.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése